21 Ağustos 2013 Çarşamba

Amaç İdeal Kilo

Amaç İdeal Kiloyu Yakalamak

    Çabuk Kilo Ver Rejimi ideal kilonuzu çabucak elde etmenize yardımcı olacaktır. Şahsi bulgularıma dayanan bu "ideal kilo tablosu" diğerlerinden farklıdır. Sizlerin, siz boydaki kimseler için ideal olan ortalama kiloya göre değil azami derecede sağlıklı olmanız, kendinizi iyi hissetmeniz ve uzun ömürlü olmanız için gerekli ideal kiloya göre yönlendirmeniz kanısındayım. Başkaları tarafından verilen ortama kilo listeleri bence çoğu zaman fazla yüksek oluyor, çünkü Amerikalıların çoğu fazla kiloludur ve bu da ortalamaları ideal kilonun üzerine çıkarmaktadır.

    "Vücut Türü'ne" göre rakam vermiyorum çünkü bu birçokları için yanıltıcı oluyor. İri, orta ve ufak yapıyı nelerin oluşturduğunu şahsin kendi kendine tayin etmesi kolay değildir. Fazla kilolu hastalarımın hemen hemen hepsi, pek azı iri kemik yapısına sahip olanlar kategorisine girdiği halde, iri kemikli olduklarını iddia etmektedir. Çok azı ufak yapılı olduklarını kabul etmektedirler çünkü bu, kilolarının daha da aşağı olması gerektiği anlamına gelir.

    Hangi vücut ve kemik yapısı kategorisine girdiğinizi doğru olarak tayin etmenize olanak vermeyecek kadar çok vücut ve kemik yapısı türü vardır. Bir çok kimsenin omuzları geniş kalçası dardır. Diğerlerinde durum tamamen bunun tersidir.

    Kilo ve Günlük Kalori Cetveli 'nde verilen ideal kilonuz biraz aşağı biraz yukarı olabilir, tabii azı fazlasından daha iyidir, hedef almanızı öneririm. Daha düşük olan sayı "ideal olan kilo" dur. (Bazı istatistikçiler ve doktorlar tarafından "istenilen kilo" tabiri kullanılır). Daha büyük olan sayı boya göre ortalama kiloyu gösteriyor. Bu sayılar yaşı 25 ya da 25 'in üzerinde olan kadın ve erkekler için, çorapla ve çeketsiz olarak saptanmış kilolardır. İdeal kiloyu korumak için gerekli kalori miktarına da dikkat edin.

    Buradaki kilo cetveli şöyle hesaplanmıştır: KADIN yaşı veya üzerinde: Boy 1.50 cm - 50 kg. 15.0 cm 'nin üzerindeki her iki buçuk santim için, bu sayıdan yaklaşık 2,5 kg. ilave ederek vasat kiloyu bulabilirsiniz. İdeal kiloyu bulmak için bu sayıdan yaklaşık %10 çıkarın. Elde edeceğiniz sayılar, ideal kiloyla ortalama kilo arasında rakamlar vererek size rehber olacaktır. 18 ile 25 yaşlar için 25' in altındaki yer yıl için yarım kilo çıkarın, Örneğin boyu 1.60 cm olan 19 yaşındaki bir kız için ideal kilo 51 kg. 'dır ortalama 57 kg. 'dır.


    Erkek yaşı 25 veya üzerinde : Boyu 1.50 cm. - 55 kg. 1.50 cm. den sonraki her iki buçuk cm. için 2 kilo 750 gr. ekleyerek ortalama kiloyu bulabilirsiniz, ideal kiloyu bulmak için de bu sayıdan yaklaşık %10 çıkarmanız lazımdır. Elde edeceğiniz sayılar ideal ve ortalama kilo arasındaki alanı göstererek size rehber olacaktır. Örneğin 1.60 boyundaki 21 yaşında bir delikanlının ideal kilosu 73 kg.' dır, ortalama kilosu 80,5 kg. 'dır.

EK ÖNERİLER: Şayet profesyonel bir tiyatro sanatçısıysanız, eğlendirici sanatlarda çalışıyorsanız, manken, atlet veya dansözseniz, kilonuzun ideal kilodan 2.5 kg. daha aşağıda olması doğru olur.

    Yıllardır hatırı sayılır derecede şişmansanız. Çabuk Kilo Ver Rejimi' yle boyunuza göre vasat kiloya 2,5 ile 7,5 kilo yaklaşacak kadar zayıflamanızı tavsiye ederim. Bu kiloyu altı ay ile bir yıl kadar koruduktan sonra ideal kilonuza inip bunu devamlı olarak korumanız sağlık açısından daha iyi olur.

KALORİ MİKTARI: Boyunuza göre ideal kilo için gerekli günlük kalori miktarını hesap etmek istiyorsanız her yarım kilo için 12 ile 15 kalori hesap edin.

    Örneğin, yukarıda verilen cetvele göre, boyunuza göre ortalama kilonuz 60 kg. ise : 60 * 24 = 1,440 kalori 60 * 30 = 1,800 kalori. Bu kiloyu korumak için almanız gereken günlük kalori 1,440 ile 1,800 arasında olmalıdır. Zayıflarken aldığımız kalorilerin hepsini toplayın ve günde 1,440 ile 1,800 kalori alın (şayet fazla kiloluysanız bu miktardan daha fazla kalori alıyorsunuz demektir). Fakat yavaş kilo vermeyle sonuçlanan bu tür nefsi terbiye denemesi nadiren verimli olur.