30 Ağustos 2013 Cuma

2 Haftada 8 Kilo Verdiren Akdeniz Diyeti

2 Haftada 8 Kilo Verdiren Akdeniz Diyeti

Akdeniz diyeti, ev içerisin de ya da dışarı da beslenen herkes göz önünde bulundurularak hazırlanmış bir diyet listesidir. 4 Hafta içerisin de 5 kilo vermeyi hedeflemektedir. Her gün düzenli bir biçim de tüketilmesi gereken Akdeniz şekli beslenme özelliklerine göre hazırlanmış bir diyettir. Ayrıca, gün içerisin de 5 illa 6 bardak oranında su içilmesini öngören bir diyettir ve başlıca düzeni şu şekildedir;
Kahvaltı Düzeni

Bir tatlı kaşığı oranında balın katıldığı bir su bardağı süt, ufak bir dilim peynir, bir dilim kepek ekmeği ve kurutulmuş olarak domatesya da taze kırmızı biber. Kahvaltı esnasın da ki temel menüyü oluşturmaktadır.

Öğle Düzeni

Ufak bir küçük tabak içerisin de kıyma ya da peynir katılmış spagetti, domates salatası dilimleri öğlen menüsün de yer alabilir. Ayrıca, akdeniz salatası da bu menü de tercih edilebilecek seçeneklerden biri olmaktadır.

İkindi Düzeni

1 Adet olacak şekilde kuru incir, ufak kuru kayısı ve kuru erik ile 1 adet ceviz ikindi menüsü içerisin de tüketilebilir. Bunun dışında ek bir besin tüketimi bu öğünde önerilmez.

Akşam Düzeni

Akşam yemeğin de 1 tabak oranında zeytinyağı ile hazırlanmış hafif bir yemek tercih edebilirsiniz. Bu yemek konusun da herhangi bir kısıtlama yoktur. Aşırı yoğun ve ağır olmadan; zeytinyağı olması koşulu ile rahatlık ile tüketilebilir.

     Genel anlamda Akdeniz diyeti bu doğrultu da şekillenmektedir. 4 Hafta boyunca bu öğün düzenine hafif değişiklikler ekleyerek aşırı derecede yoğunluk olmadan beslenir, buna ek olarak düzenli bir biçim de spor ya da günlük en azından 20 dakika kadar yürüyüş yaparsanız; kısa süre içerisin de kilo verebilirsiniz.