30 Ağustos 2013 Cuma

Yürümek Zayıflatır Mı?

Yürümek Zayıflatır Mı?

    Yürümek en iyi zayıflama yöntemlerinden birisidir. Tabi çok yemek yiyerek ve düzensiz beslenerek yaşayan birisi için yürümek tek başına yeterli olmayacaktır. Yürümek zayıflamaya yardımcı bir yöntemdir. Sağlıklı ve düzenli bir beslenme ile yapılacak olan düzenli yürüyüş sizlere zayıflama anlamında çok katkı sağlayacaktır. Günümüzde birçok kişi hareketten uzaktır. İşe, eve araba ile gidip geliyoruz, asansör ve yürüyen merdiven kullanıyoruz, işlerimizde genellikle oturarak çalışıyoruz. Tüm bunlar hareketleri kısıtlamakta, kişinin daha fazla kilo almasına ve sağlıksız olmasına neden olmaktadır.
    Aşırı alınan kiloların en büyük nedenleri hareketsizlik ve düzensiz beslenmedir. Bu nedenle bu iki hususa dikkat edildiğinde kişi ideal kilolarında ve sağlıklı olacaktır. Hareket dediğimizde ise belki de en iyi spor yürümektir. Yürümek için ayrıca zaman ayırmanıza gerek yoktur. Normal yaşantınızda bazı şeyleri değiştirerek yürümüş ve hareket etmiş; böylece zayıflamış olursunuz. Örnek vermek gerekirse; ev ve iş yeri mesafesi yakın ise; yürüyerek gidip gelebilirsiniz, yine yürüyen merdiven ve asansörler yerine yürüyerek merdivenleri çıkabilirsiniz. Akşam eşinizle, çocuğunuzla veya arkadaşınızla parkta 30 dakika yürümekte iyi bir spor olacaktır.
    Konuyu özetlemek gerekirse; yürümek tek başına zayıflama sağlayamayabilir. Bunu birçok yöntem sağlamaz. Çünkü zayıflama beslenme, spor, çevre şartları hepsine bağlıdır. Bu nedenle sağlıklı ve düzenli bir besleme alışkanlığı oldukça önemlidir. Bununla beraber yapılacak olan spor ve yürüyüş zayıflamaya oldukça fazla katkı sağlayacaktır.