30 Ağustos 2013 Cuma

En İyi Kilo Verme Yolları

En İyi Kilo Verme Yolları


    Kadın, erkek, genç, yaşlı, çocuk fark etmek sizin çağımızın en büyük sıkıntılarından biri fazla kilolardır. Kilo almak kilo vermeye oranla çok daha kolay olup, hem de hissettirmeden sinsice ilerleyen bir rahatsızlıktır adeta. Çağımız da tüm dünyanın sıkıntısı haline gelmiş olan obezite ile mücadele için nerede ise her geçen gün farklı yöntemler uygulanmakta, kamu spotu adı altında çeşitli ülkelerde yayınlar yapılarak halkı bilinçlendirme yollarına başvurulmaktadır.

    Kilo vermenin en iyi yollarından biri kişinin kendi bedenine uygun diyeti uygulaması ve bunun beraberinde spor yapmasıdır. İkisi mutlaka ki bir arada olmalı ve daha hızlı kilo verebilmek, daha iyi sonuç alabilmek, sağlıklı kalabilmek ve sarkmaların yaşanmaması adına en uygun yöntem budur. Bazı kişiler her ne kadar yediklerime dikkat ediyorum deseler de dikkat etmediklerini farkında bile değildirler.

    Bunun için yapılacak en iyi yöntem bir uzman diyetisyen doktordan yardım almak olacaktır. Çünkü her kişinin kendine uygun bir diyet listesi olmak zorundadır. Bütün gerekli ölçümler yapılıp, tahliller sonuç verdikten sonra kişiye özel diyeti ancak ve ancak diyetisyenler yazabilir.

    Yine de kilo verme konusunda bazı ufak tefek uygulamalar ve değişimler ile de zayıflamak gerçekten mümkündür. Mesela; akşam saat sekizden sonra yemek yememek, çok fazla abur cubur ve tatlı tüketiminden kurtulmak, fazla su içmek, ekmek özelliklede beyaz undan yapılan ekmek yerine kepek ekmeği ya da tam buğday ekmeği yenilmesi kilo vermede önemli bir yer tutmaktadır.

    Ayrıca bol hareket etmek, asitli içeceklerden uzak durmak, çok fazla yağ ve tuz tüketiminden uzak durmak, kabız olmaktan kaçınmak gibi birçok yöntem ile de kilo kontrolü yapılabilir hatta kilo verilebilir. Her şeyin aşırısı ve fazlası zararlıdır bu kesinlikle unutulmamalıdır.