30 Ağustos 2013 Cuma

Karatay Diyetine Uygun Yaz Türlüsü

Karatay Diyetine Uygun Yaz Türlüsü

Karatay mutfağının en lezzetli yiyeceklerinden biri olan yaz türlüsü sayesinde kendinize ve sevdiklerinize hem ziyafet çekebilir hem de güzel bir diyet yemeği yiyebilirsiniz. 4 kişilik olan bu tarifte sağlıklı pişirme tekniklerini uygulayarak sağlığınızı koruyabilirsiniz.


Malzemeler:
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 6 adet acı sivri biber
  • 3 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 100 gram yağsız beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
Yapılışı:  Patlıcanlarınızı yıkayıp alacalı bir şekilde soyun ve az miktarda tuz eklemiş olduğunuz suda bekletin. Kabaklarınızın kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. Soğanlarınızı küp şeklinde doğrayın, sarımsaklarınızı bütün halinde bırakırsanız daha lezzetli olur. Biberlerinizi ve domateslerinizi iri parçalara halinde doğrayın. Tencerenizin en alt kısmına soğanlarınızı üzerine biberlerinizi ve sarımsaklarınızı koyun. Ardından bu malzemelerin üzerine kabaklarınız, domateslerinizi ve en üst kısmına da patlıcanlarınız döşeyin. Kat kat hazırlamış olduğunuz sebzelerinizin üzerine zeytinyağını da gezdirdikten sonra tencerenizin kapağını kapatın. Kısın ateşte pişirmeye bıraktığınız yemeğinizi 5 dakika sonra tencere saplarından tutarak sallayın ve karışmasını sağlayın. Hiç karıştırmadan pişireceğiniz bu yemeğin lezzetini servis ederken beyaz peynir ve maydanozla daha da arttırabilirsiniz. Sağlıklı olarak pişirilmiş bu yemeğin kalorisi de oldukça düşük olduğundan diyet programınıza oldukça uygundur. Patlıcanlarınızı tuzlu suda beklettiğiniz için yemeğinize ekstra olarak tuz eklemenize gerek yoktur.